Air-kitLåt din motor andas och spar in på att byta luftfilter och vevhusfilter vid varje service och få en jämnare gång på din motor.

Med detta "Air-kit" flyttar du utloppet för vevhusventillationen till ventilkåpan (detta är uppgraderat på nyare årsmodell) och bygger även om luftfiltret till ett tvättbart effekt höjande sportluftfilter. Den nya ventilkåpan har en oljefälla som sätter stopp för att oljedimma kommer ut ur vevhuset.Motorer har problem med att vevhusfiltret sätts igen (läcker olja runt filtret) eller släpper igenom oljedimma som sedan fastnar och sätter igen luftfiltret och även intercoolern .

Detta beror på att dom gamla 31-41 motorerna inte har nån vevhusventillation med oljefälla. (Motorn blir orkeslös med igensatt luftfilter och kan svartröka kraftigt då den inte får luft som den ska) Oljefällan i den nya ventilkåpan gör att oljedimman stannar kvar i motorn och ut ur anslutningen kommer enbart vevhusluft. Insatsen i ventilkåpan är helt underhållsfri och behöver aldrig bytas ut igen.


Gör så här :


Skruva bort vevhusfiltret (876069) och plugga hålet med Den specialtillverkade pluggen. Byt ut 1:ans 2:ans eller 3:ans ventilkåpa mot den nya ventilkåpan med oljefälla. Montera slangen och led ner den efter sidan på motorn. När du gjort detta så skruvar du bort den gamla luftfilterburken (låt gummiringen sitta kvar) och montera det nya effekthöjande sportluftfiltret.